Rensa din webbläsare

Ibland kan du få fel på Börsdata i din webbläsare, efter att vi gjort en uppdatering av koden.
Det beror på att din webbläsaren sparar (cachar) många filer lokalt på din dator.
Det gör den för att snabba upp webbsidan så inte alla filer måste laddas ner igen.

Problemet uppstår när webbläsaren har kvar gamla filer och vi uppdaterat Börsdata.
Då kan du behöva säga till webbläsaren att rensa gamla filer och läsa om allt från servern igen för att få den senaste versionen.

Chrome och Microsoft Edge

Se till att webbläsaren är aktiv genom att klicka en gång på webbsidan.
Används tangentbordet och håll inne tangenterna i ordning.

CTRL+SHIFT+R
Eller
CTRL+F5

Short keys

Alternativ nr 2
Ovan brukar fungera men några filer är fortfarande kvar i minnet.
För Crome och Edge finns ytligare ett sätt som tvingar alla filer att laddas om.

Tryck på F12 knappen på Tangentbordet.
Nu öppnas den grå menyn du ser på bilden till höger.
Nu högerklickar du på "Ladda om" ikonen
Välj "Töm cacheminne och gör hård inläsning"
F12 reset

Om ovan inte fungerar så kan problemet vara i Cookie

En del information sparas i en fil som kallas Cookie.
För att rensa denna så Högerklicka på hänglåset.

Välj Cookies och Ta bort.
(Nu måste du tyvärr logga in igen på Börsdata)

Remove Cookie

Bra länk för alla webbläsare

Länk som beskriver vanligaste webbläsare

Safari

Länk till hur du laddar om Safari

Mozilla

Länk till hur du laddar om Mozilla
F5 eller CTRL+R