Den Magiska Formeln

Investeringsstrategin ”The Magic Formula” är baserad på Joel Greenblatts "En liten bok som slår aktiemarknaden”. Formeln försöker hitta lågvärderade bolag med hög avkastning med hjälp av två nyckeltal.

1- Return on Capital(RoC) = EBIT / Investerad Kapital
2- Earnings Yield(EY) = EBIT / EV

Formeln sorterar först alla bolag med hög avkastning på Investerat kapital (RoC) och sedan den lägsta värderingen med hjälp av EBIT/EV-%.
Genom att summera båda nyckeltalens poäng så får man de bästa aktierna till lägsta värdering, högst upp i listan.

Den historiska avkastningen
Till höger kan du testa hur ”the Magic Formula” har fungerat historiskt och du kan också se detaljerad historik över vilka bolag som köptes och såldes årligen och vilken avkastning du skulle fått. Du kan också välja datum, antal bolag och återinvestering av utdelningarna.

De bästa aktierna just nu!
Strategin är också baserad på att man byter portföljen årligen till de bolag som ligger högt upp listan. Du som inte har lust att byta aktier kan ändå hitta intressanta köpkandidater på listan - De bästa aktierna just nu! Varning! Denna strategi har hög risk. Gör alltid en egen analys av bolagen. Läs mer på Info sidan.

Den historiska avkastningen

Start start
Månad info
Antal bolag info
Återinvestering av utdelning info
Filter start
Årlig avkastning %
Den Magiska Formeln 16,5 %
OMXS30 5,8 %

Total avkastning %
Den Magiska Formeln 1 732,6 %
OMXS30 192,0 %

Den Magiska Formeln. De bästa aktierna just nu!

bakground
Du måste vara Premium Medlem för att se aktielistan. Om du inte har ett konto så kan du enkelt skaffa det under Bli Medlem..